Овочі-Ягоди-Сад

Органічне землеробство – крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування, - Павленко

Органічне землеробство – крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування, - Павленко

«Розвиток органічного виробництва – це крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування як для власних потреб, так і для перспективних зовнішніх ринків. Адже увага світової громадськості до органічної продукції неухильно зростає», – зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації на порталі «Лівий берег»

За його словами, завдяки сприятливим природно-кліматичним умовам, Україна може легко відмовитися від індустріалізованих методів агровиробництва та перейти на органічне землеробство.

«У нас є досвід виробництва і застосування біозасобів, відтворення родючості завдяки застосуванню ґрунтозахисних технологій, органічних добрив, сидератів, зменшення внесення мінеральних добрив та пестицидів», – наголошує міністр.

Основними видами органічної продукції, яка виробляється та споживається в Україні є: фрукти та овочі; зернові культури; м’ясо та молочні продукти; крупи та хлібобулочні вироби, а також дитяче харчування.

«Уже сьогодні експорт органічної продукції з України здійснюється в країни Європейського Союзу, зокрема, Німеччину, Австрію, Польщу, Італію, Францію, Нідерланди, Данію, а також Швейцарію, США та Канаду. При цьому чисельність фермерських господарств, які виробляють продукти органічного походження, в Україні невпинно зростає», – додав міністр Олексій Павленко.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!