Органічна олія складає чверть олійних новинок у ЕС
25% всіх харчових новинок в олійній продукції, які з’являлися у європейських супермаркетах останні роки, складає органічна олія.
Таку аналітику озвучила Ольга Гвоздьова, керівниця аналітичного напрямку держустанови «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», повідомляє AgroTimes.
Окремо вона згадала олію з волоського горіху та фундука. Останні три роки переважає олія з волоського горіха та найбільшими ринками для цих видів олії є Франція, Німеччина та Велика Британія.
Є ще декілька тенденцій, які помітили аналітики Офісу. По-перше, з’являються виробники, які виробляють готову продукцію самостійно на ринках Європи, а також компанії, які активно працюють з прайвед-лейблами.
«Наприклад, для торгової мережі Carrefour на ринку Франції виробляє горіхову олію інша компанія, – розповідає Гвоздьова. – Місцева компанія може виробляти олію, а горіхи брати з Туреччини. Щодо горіхового борошна на ринку Франції та Німеччини – тут багато також сертифікованої органічної продукції. Фахівці вивчали ринки Польщі, Латвії щодо горіхових паст, кремів, масла. Сировину для цих продуктів вони закуповують у Німеччині».
Читайте також: Виробник поділився секретом виготовлення якісної горіхової олії