Овочі-Ягоди-Сад

Олію з Херсонського кавуна відзначили на виставці в Дубаї

Олію з Херсонського кавуна відзначили на виставці в Дубаї
Капсульована олія з Херсонського кавуна

Капсульовану олію з кавуна, виготовлену Асоціацією виробників херсонського кавуна визнали «Найінноваційнішим органічним продуктом» на виставці Gulfood Trade Show, яка відбувається в місті Дубаї в Обєднаних Арабських Еміратах  з 13 по 17 лютого.

Про це повідомляє Міжнародний торговий центр України (ITCUkraine) на своїй сторінці у Фейсбук.

«Херсонські підприємці презентували унікальний продукт – капсульовану олію з насіння кавуна. Це – новинка на ринку продуктів здорового харчування, яка містить цілу низку поживних речовин, – йдеться у повідомленні. – Капсульована олія з кавуна може використовуватись як десерт або компонент у різних кондитерських виробах для діабетиків».

За словами Валерія Федоренка, співзасновника ГС «Асоціація виробників херсонського кавуна», менеджера Асоціації з просування української продукції на зовнішні ринки, ідея продукту полягає в тому, що він містить велику кількість олії холодного віджиму з насіння кавуна (до 50%) і зовсім не містить цукрів, інших вуглеводів та білків. Організм людини отримує енергію з кавунової олії та разом з ним отримує унікальний комплекс речовин, що містяться в кавуновій олії: сквален, лікопін, вітамін Е, селен, цинк, мідь. Оболонка капсули захищає олію від окислення.

«Наш десерт як харчовий продукт повністю готовий до виходу на ринок. Його можна використовувати і як звичайний десерт, і як компонент при приготуванні різних фруктових салатів, інших страв. Але ми будемо продовжувати роботу над ним. Ми хочемо створити лінійку подібних продуктів з різними смаками, посилити корисні властивості, вносячи до складу спеціально підібрані натуральні добавки рослинного походження», – сказав Валерій Федоренко.

За його словами, історія капсульованої олії почалася восени 2021 року, коли Асоціація спільно з партнерами – ТОВ «Веста Лідер», кафедрою харчових технологій Дніпровського національного університету ім О. Гончара та Інститутом проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського – вирішили попрацювати над розробкою продуктів з доданою вартістю, які б допомогли використати унікальні властивості кавуна.

Читайте також: У вересні херсонські баштанники задискували кавуни