Овочі-Ягоди-Сад

«Нива Переяславщини» завела теплиці для здорового харчування працівників

«Нива Переяславщини» завела теплиці для здорового харчування працівників

Для забезпечення здорового та повноцінного харчування 2 тис. працівників групи компаній «Нива Переяславщини», утворили городню бригаду з 10 працівників та побудували теплиці.

Про це повідомляється на сторінці ГК «Нива Переяславщини» у Фейсбук.

«Багато років тому взяли на себе відповідальність не тільки за створення належних умов праці, але і за збереження здоров’я працівників, а тут, як відомо, харчування посідає чільне місце. Тому і з’явилася ініціатива із налагодження якісного і постійного харчування працівників. Відразу це було для колег, що працюють вахтовим методом, згодом поширилося на всіх. Підходи до харчування базуються на трьох китах: це має бути корисно, смачно і збалансовано. І якщо із м’ясом проблем немає, бо ми його вирощуємо самі. Крупи, олію та хліб закуповуємо, то з овочами та фруктами, особливо із їх якістю і сезонністю, завжди виникали проблеми. Звідси рішення вирощувати овочі самотужки. Розпочавши із городництва, згодом відчули потребу у зелені та фруктах так поступово виросло невеличке підприємство із власними грядками, а згодом і теплицею, яке повністю забезпечує потребу компанії. Загалом обсяги вирощування дозволяють наситити вітамінними компотами та смачними салатами щоденний раціон працівників. Багато років куратором цієї справи є наш провідний аграрій, директор з рослинництва Станіслав Кошіль», – прокоментував директор компанії Віталій Шакель.

Три роки тому з’явилась перша пробна теплиця, потім додавалася ще і ще одна.

У теплицях використовують органічниі добрива. Вирощують огірки, салат, шпинат, рукола, кріп, петрушка тощо.

Поруч є плантації малини та полуниці.

Читайте також: Переселенці за сходу займатимуться теплицями та садами на Хмельниччині