Нові вітчизняні сорти винограду дозволяють виробляти високоякісні вина
Українські вчені вивели білі й червоні сорти винограду для виготовлення високоякісних вин.
«Розробки вчених Інституту виноградарства і виноробства ім. В. Є.Таїрова останніх років у напрямі селекції технічних сортів винограду дали змогу поповнити сортимент України білими сортами: Загрей, Ароматний, Іскорка, Ярило, Селена, що використовуються для приготування столових білих вин високої якості, – повідомив директор інституту В’ячеслав Власов.
Серед червоних сортів винограду нового покоління перспективними, за його словами, є Одеський жемчуг, Чарівний (раннього строку достигання) та Отрада (пізнього строку достигання).
«Встановлено, що виноград названих сортів має високу здатність до накопичення та віддачі фенольних та барвних речовин і, таким чином, є потенціал для виробництва високоякісних червоних вин», – наголосив В’ячеслав Власов.
Додати коментар