Неякісні контейнери з овочами можуть травмувати людей

Деревина для тари, в якій зберігаються овочі, має бути певного рівня вологості, шліфована, а контейнери проклеєними.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів Олесь Капітанчук, керівник компанії «Толсма Текнік», яке постачає обладнання для овочесховищ.
«В Україні дуже часто використовуються неякісні контейнери, не від професійних виробників, – зауважив він. – Для системи просторової вентиляції це не так критично, як, наприклад для камер з надувними подушками, де зберігається цибуля».
Стопку неякісних контейнерів у п’ять-шість ярусів може повести в сторону, що спричинить несанкціонований витік повітря і вплине на якість зберігання. Якщо нижній контейнер під вагою інших зламається, ця піраміда може просто впасти, що дуже недобре не тільки для якості продукту, а й для безпеки персоналу сховищ.
Читайте також: В Україні почали активніше будувати овочесховища