Овочі-Ягоди-Сад

Невчасно зібраний шпинат погано зберігається

Невчасно зібраний шпинат погано зберігається

Шпинат погано зберігається, якщо затриматися зі зрізуванням, зелені листки грубіють, жовтіють і втрачають смакові якості.

Технічна стиглість шпинату настає через 25-40 діб після появи сходів, коли на рослинах є 5-8 справжніх листків. Збирають їх у суху погоду після спадання роси.

Для збирання зеленої маси використовують два способи: суцільний і роздільний.

За суцільного способу рослини виривають із коренем, струшують ґрунт, видаляють жовті й пошкоджені листки, складають у ящики або корзини корінням вниз. Продукцію перевозять у рефрижераторах.

За роздільного способу вибирають найбільш розвинені рослини, вирізають розетку на рівні нижніх листків, щоб вона не розсипалася. Роздільний спосіб дозволяє подовжити термін збирання шпинату.

Механічний спосіб скошування зелені використовують для продукції, призначеної на переробку. Використовують і ручне скошування.

За вегетаційний період шпинату проводять три скошування. Після кожного рослини поливають нормою 150-200 л води на 10 кв. м для подальшого інтенсивного відростання розетки листків.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!