Необхідно створювати вітчизняні сорти ягід, придатних для експорту в свіжому вигляді
Лише кращі сорти ягідних культур світової селекції придатні для експорту в свіжому вигляді. Особливо це стосується м’яких ягід (суниця садова, малина, ожина й інші).
На цьому наголосив заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва Олександр Ярещенко.
«Далеко не всі сорти ягід, особливо вітчизняного сортименту, відповідають досить жорстким вимогам експорту на свіжий ринок, – зазначив він. – Ідеться про свіжі, не заморожені, ягоди. Вони довго перебувають у дорозі».
На думку Олександра Ярещенка, існують два основних шляхи вирішення цієї проблеми.
«Перший – реєстрація в Україні кращих сортів світової селекції, які стають офіційно доступними для вітчизняних виробників», – розповів він.
Другий полягає у створенні власного інноваційного продукту – власних сортів ягід, які б відповідали сучасним вимогам і були експортно і комерційно конкурентоспроможними. Цей варіант Олександр Ярещенко вважає найбільш стратегічно правильним.
Додати коментар