Овочі-Ягоди-Сад

Некондиційні овочі перетворюють на макарони

Некондиційні овочі перетворюють на макарони

Нідерландська компанія Sophyn Greens з Вемелдінге виробляє кольорові макарони з овочів, які вважають некондиційними для ринку.

Про це повідомляє AGF із посиланням на видання PZC.

Підприємство Sophyn Greens заснувала Лінсі Меєр, яка раніше працювала в Сенегалі та зіткнулася з проблемою харчових відходів. За її словами, там вона вперше побачила, як гарні на смак овочі викидали лише через зовнішній вигляд. 

«Я мусила пояснювати фермерам, що їхні боби надто криві для Європи, хоча вони були цілком їстівні», – розповіла Меєр.

Саме ця ситуація стала поштовхом до створення бізнесу, який переробляє овочі на корисні макарони. Сьогодні компанія щороку виробляє тисячі кілограмів продукції, використовуючи перець, пастернак та інші овочі.

Підприємство зараз працює на повну потужність: у штаті є одна постійна працівниця та шість співробітників на частковій зайнятості. Попит на яскраву пасту зростає, особливо напередодні свят.

Попри зацікавлення великих компаній, засновниця не поспішає продавати бізнес чи шукати великих інвесторів. 

«Я хочу створити щось, що справді змінює світ на краще», – наголосила Лінсі Меєр.

У Sophyn Greens стверджують, що їхні овочеві та фруктові макарони на 35% складаються з овочів чи фруктів. Для виробництва використовують свіжі місцеві овочі та нідерландське зерно.

Читайте також: «Голдбері» побудує завод із заморожування ягід та овочів на Київщині