Науковець розповів про час для пасинкування томату
Пасинки на томаті варто видаляти якомога раніше – тоді всі поживні речовини будуть спрямовані до головного стебла.
Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
«Це означає, що стебло отримає більше вологи, більше макро- і мікроелементів, потрібних для росту і розвитку плодів, – пояснює науковець Інституту овочівництва і баштанництва НААН Роман Крутько. – Виходячи з цього, пасинкуванням томатів слід займатися хоча б один раз на тиждень. Пасинкування важливо зробити вчасно, оскільки видалення міцного товстого пагону може сильно травмувати кущ».
Оптимальним часом для процедури експерт вважає ранкові години: до кінця дня ранки на рослині встигнуть затягнутися плівкою і трохи підсохнути. Пасинкування краще проводити в суху теплу погоду, якщо така трапиться, додає Крутько.
«Поливати одразу після видалення відростків не можна, щоб у ранки не потрапила зайва волога або бактерії, які знаходяться у воді», – пише він.
Читайте також: Пасинкування дозволяє підвищити врожайність томатів