Наступного року під Одесою заплодоносить плантація іспанського персика
Одесит Дмитро Остапенко, засновник аграрного підприємства Грін Технолоджі, готується формувати великі партії столового винограду та персика, вирощених за італійськими та іспанськими технологіями, для українських великих мереж супермаркетів.
Про це він розповів в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».
«В Україні досі немає жодного серйозного виробника, який може надати контейнерну партію (15-20 т) товару однакової якості для торгових мереж», – наголосив Остапенко.
У 2020-му одесит заклав по 8 га кожної культури та у наступному році очікує на повне товарне плодоношення плантацій. Щоб не розпорошуватися на численні вітчизняні практики, він підійшов до справи ґрунтовно – зробив виноградник повністю за італійською, а персиковий сад – за іспанською моделями.
Читайте також: Під Одесою вирощують виноград за італійською технологією