Насіннєву картоплю обсушують вентиляторами
В ТОВ «Яловицькій агротехнології», що в селі Яловичі на Рівненщині, після десикації та копання насіннєвої картоплі, її досушують в складах під вентиляторами.
Про це в сюжеті «Сфера-ТВ» розповіла співзасновниця господарства Любов Біренс.
«Яловицькій агротехнології» вирощують 15-20 га насіннєвої картоплі 5 сортів вітчизняної селекції. Серед них і два з фіолетовим м’якушем: відомий сорт Солоха та експериментальний – Марфуша. Останній має фіолетовий м’якуш всередини та білий – біля шкірки.
За словами фермерів, насіннєва картопля потребує ретельних обробок, щоб не допустити хвороб та шкідників.
Насіннєву картоплю викопують рано – на початку серпня – для того, щоб бульби не переростали. Спочатку на ній проводять десикацію, після того два тижні картопля лежить в землі, її шкірка грубшає і стає придатною до копання та зберігання.
Після збирання картоплі бульби близько двох тижнів досушують та охолоджують у сховищі за допомогою вентиляторів.
Читайте також: У «Десні» на одному полі вирощують продовольчу картоплю з насіннєвою