Найбільший виробник картоплі обирає чипсові сорти за 4 параметрами
Вибір вирощуваних сортів чипсової картоплі залежить від уподобань переробного заводу, законодавства країни, стабільності рівня цукру та складності вирощування того чи іншого сорту.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів керівник із розвитку картопляного напряму одного з найбільших виробників картоплі в Україні – компанії «Контінентал Фармерз Груп» Віллем Намменсма.
«Якщо переробний завод не додав певний сорт до переліку тих, із якими він працює, то й нам вирощувати його немає сенсу, – сказав спеціаліст. – Окрім цього, у нас є графік постачання. Щомісяця ми маємо забезпечувати заводи певним обсягом тієї продукції, на яку від нас чекають».
«Контінентал Фармерз Груп» не використовує також сорти, не додані до офіційного переліку сортів в Україні.
Також для чипсової картоплі ключовим чинником є стабільність рівня цукру.
«Наприклад, Арсенал від «Агріко» є високоврожайним сортом чипсової групи, але він під час тривалого зберігання, на жаль, змінює рівень цукру – уточнив Віллем Намменсма. – Ось чому ми вирощуємо Арсенал лише в обсязі, який можемо реалізувати до кінця грудня. Леді Клер від «Маєр», навпаки, має стабільний рівень цукру та зберігається до кінця червня. Але це дуже делікатний сорт, який передусім потребує зволоження під час вирощування. Оскільки ми в цьому покладаємося на природу, то обмежуємо кількість Леді Клер обсягом продажу, який заплановано на травень — червень».
Читайте також: «Контінентал Фармерз Груп» передбачає потужності для мийки картоплі