Овочі-Ягоди-Сад

Найбільше виноматеріалу в Україні виготовили з винограду «каберне совіньон»

Найбільше виноматеріалу в Україні виготовили з винограду «каберне совіньон»

У 2016 році українські виробники переробили майже 254 тис. тонн винограду на виноматеріали. Це на 30,8% більше порівняно з 2015 роком (190 тис. тонн).

Про це повідомили у Мінагрополітики, посилаючись на дані Державної служби статистики.

За деякими сортами винограду переробка зросла вдвічі і більше. Зокрема, за сортами перероблено винограду:

– «мерло» – 13,6 тис. тонн (у 2015 році – 6,2 тис. тонн) – 220% до минулого року;

– «сухоліманський» – 3,4 тис. тонн (у 2015 році – 1,6 тис. тонн) – 209% до минулого року;

– «сапераві» (північний) – 10,5 тис. тонн (у 2015 році – 5,3 тис. тонн) – 196% до минулого року;

– «піно» (білий, чорний, сірий) – 13,5 тис. тонн (у 2015 році – 7 тис. тонн) – 192% до минулого року.

Найбільше було перероблено на виноматеріал винограду сортів «каберне совіньон» (35,5 тис. тонн – 198% до минулого року), «шардоне» (28,2 тис. тонн – 139,5% до минулого року) та «аліготе» (21,9 тис. тонн – 91,4% до минулого року).

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!