На Житомирщині фермери освоюють культури півдня: вже 89 теплиць і баштанні

Фермерське господарство «Агрофірма Фрутко» на Житомирщині починалося з 50 га та старого саду, а нині має 123 га і вирощує культури, традиційні для Херсонщини.
Про це повідомляє Мінагрополітики.
Засноване у 2019 році, підприємство одразу оновило яблуневий сад і висадило овочі й полуницю. У рік старту господарство отримало компенсацію за саджанці, а 2023-го — грант за програмою «Своя теплиця».
Нині під теплицями вже 4 га, де зведено 89 тепличних конструкцій. У них вирощують редиску, огірки, помідори, суницю та столовий виноград. Ще 40 га займають сади з яблунями, грушами, сливою, черешнею, кизилом. Решта площ віддана під баштанні, солодку кукурудзу, ранні овочі, а також нові для регіону коренеплоди й капусту.
«Ми навчилися працювати з тими культурами, які вирощують на Херсонщині. Тому стали діяти ще наполегливіше», – розповіла власниця господарства Олена Салівон.
У підприємстві працює вже 36 осіб. Продукцію реалізують через мережі супермаркетів.
Читайте також: На Вінниччині будують теплиці для суниць