Овочі-Ягоди-Сад

На одному місці вирощують кавуни і рибу

У Херсонській області фермерське господарство «Лиманськ» на висушеному ложі рибних водойм вирощує органічні кавуни. На наступний рік водойму знову зариблюють.

Про це повідомляє AgroPortal.

«Ми господарюємо з 2003 року, але події 2014 року змусили нас шукати нові підходи. Господарству довелося зменшити площі під вирощуванням риби і потрібно були ідеї чим можемо замінить та компенсувати ці втрати. Спробували на висушеному ложі водойм вирощувати ягоду, яка на Херсонщині найпопулярніша — кавун», — розповів керівник фермерського господарства «Лиманськ»Олександр Бритвін.

За його словами, було запроваджено рибосівозміну – коли протягом одного року на одному місці вирощується риба, потім технологічно скидається вода, виловлюється риба, висушується водоймище і на наступний рік на цьому місці вирощують кавун.

«Ми вийшли на показники не нижчі ніж інші підприємства, які займаються кавуном за традиційними технологіями вирощування. В нас було два шляхи — застосування добрив для збільшення врожаю, але ми обрали інший шлях — екологічного виробництва та отримання додаткової вартості за органічну ягоду», — зазначив Олександр Бритвін.

В сезон кавуни під торгівельною маркою «Екород» можна знайти практично у всіх торгівельних мережах України. Також Олександр Бритвін ініціював реєстрацією географічного зазначення «Херсонський кавун».

Читайте також: Вчений назвав найсмачніші сорти кавунів