На Львівщині збільшилися площі під цибулею, капустою та морквою
З овочевих культур фермери Львівщини найбільше наростили площі під цибулею, капустою та морквою, площі під якими зросли від 2 до 9%.
Про це інформують у департаменті агропромрозвитку Львівської ОВА.
Уточнюється, що площі під овочами збільшились від 2 до 9%, зокрема: цибулі – на 8,9% (площа посіву 4,4 тис.га), капусти на 2,6% (15,0 тис.га), моркви на 1,9% (4,6 тис. га). Салатні та зелені овочі займають 35,0%, з яких збільшені площі томатів на 2,3%, гарбузів на 8,2%, перцю стручкового на 8,4%, горошку зеленого на 6,4%.
«Аграрії Львівщини з розумінням підійшли до подолання кризових у виробництві овочів наслідків внаслідок затоплення і окупації ряду областей, збільшивши посівні площі від 2 до 9 % по окремих “борщових” і салатних культурах. На збільшення обсягів зібраних овочів також вплинула реалізація в області регіональної програми по відшкодуванню вартості високорепродукційного сертифікованого насіння, оскільки посів такого насіння забезпечує на 20-30% більшу врожайність», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромрозвитку Львівської ОВА.
Площі посіву овочевих культур в області у поточному році по всіх категоріях господарств склали 43,5 тис.га (101,0% до минулого року). В структурі площ 65,0% займають основні культури борщового набору, а саме: капуста – 34,4%, морква – 10,6%, цибуля – 10,1%, буряк столовий – 9,9%.
Львівщина лідирує серед областей України у виробництві овочів урожаю 2023 року, зібравши на кінець першого тижня серпня 151,2 тис. тонн продукції. Такий обсяг зібрано з площі 10,0 тис. га, що становить 23% до всієї посівної площі овочів урожаю поточного року.
Читайте також: Завдяки меліорації на Одещині збільшать урожай овочів на 85%, фруктів – на 50%