Овочі-Ягоди-Сад

На Київщині вертеран створив виробництво сушених овочів

На Київщині вертеран створив виробництво сушених овочів

На Київщині ветеран Збройних сил України розширив переробку овочів і спецій, запустивши в Кулябівці повний цикл виробництва сушених овочів під брендом Тарпан.

Про це повідомляє «МХП-Агро-С Центральний Хаб».

Проєкт реалізували в межах конкурсу бізнес-ідей «Роби своє». «Загальний бюджет ініціативи – 210 тис. грн», зазначено в повідомленні. Фонд «МХП-Громаді» профінансував 100 тис. грн, ще 110 тис. грн становив внесок підприємця.

За словами команди, виробник уже кілька років розвиває напрям сиродавленої олії, а назва Тарпан «символізує силу, витривалість та свободу». Підприємство створює олії, шроти, квашені та мариновані овочі, а також в’ялені томати. Торік тут уперше спробували сушіння спецій, що відкрило нові можливості.

У межах проєкту придбали професійний електродегідратор, подрібнювач спецій, харчові відра, пакувальні матеріали та вакуумний пакувальник. Це дозволило налагодити виробничий цикл від сушіння до фасування.

Продукція Тарпан уже представлена в спеціалізованих магазинах натуральних продуктів та онлайн. На початку року виробник презентував в’ялені томати в Естонії, де після дегустації вони «отримали схвальні відгуки» і зацікавили місцевих партнерів.

Зараз підприємець готується до сертифікації для виходу на європейський ринок, а нова лінійка сушених овочів посилює позиції бренду та створює додаткові можливості для розвитку громади.

Читайте також: Некондиційні овочі перетворюють на макарони