На Донеччині почали дорожчати овочі борщового набору
Більшість продуктів, необхідних для приготування борщу з початку жовтня подорожчали. Собівартість борщового набору зросла зі 141.49 до 149.33 грн.
Про це йдеться у повідомленні департаменту агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА у Фейсбук.
Найбільше подорожчали томати – на 5.13 грн/кг – до 65.93 грн/кг. Вартість картоплі зросла 2.73 грн/кг до 10.63 грн/кг. Ціна капусти збільшилася на 1.13 грн/кг – до 7.40 грн/кг. На 34 коп/кг подорожчала цибуля – до 11.50 грн/кг. Проте подешевшали морква – на 26 коп/кг – до 7.57 грн/кг та буряк – на 10 коп/кг – до 8.40 грн/кг.
Проте найбільший внесок у подорожчання борщу внесли не овочі, а м’ясо (свинина), ціна якого за два тижня зросла на 7.97 грн/кг – до 190.60 грн/кг.
Читайте також: Подорожчала капуста та морква