Морква — найскладніша для тривалого зберігання серед овочів

Морква швидко втрачає форму через низьку вологість і високу температуру, тому для її зберігання потрібні особливі умови.
Про це повідомляє журнал «Плантатор» з посиланням на керівника «Толсма Текнік» Олеся Капітанчука.
«Морква дуже чутлива до зміни клімату — потрібна висока вологість і швидке охолодження при закладанні в сховище, інакше вона в’яне», — пояснює Капітанчук. За його словами, не менш складно зберігати часник, але в Україні це поки не масовий продукт.
«Для цибулі й картоплі ще можна щось придумати — наприклад, розкласти правильно в сховищі, створити протяг і протримати певний час без спеціалізованого обладнання», — каже експерт. Водночас він наголошує, що для професійного зберігання овочів вентиляційне обладнання є обов’язковим: «Його потрібно встановлювати так, щоб воно рівномірно продувало продукт і мало достатню потужність».
Крім того, для зберігання капусти, моркви і буряка, за словами Капітанчука, потрібна потужна холодильна система, яка зможе забезпечити належну дію з мінімальним часом роботи.
Читайте також: Експерт назвав нюанси контролю СО2 для овочів борщового набору