Мінімум для старту бізнесу із замороженими, смаженими та сушеними овочами - $7 млн

Інвестиції у підприємство, яке виробляє заморожену або смажену цибулю чи сушені овочі, будуть складати від $7 млн до $15 млн.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише Вадим Кричковський, директор господарства «Органік-Д», (Вінницька область).
Це для того, аби зробити дійсно ефективний бізнес та виробити потрібні для ринку обсяги, уточнює він. Заморозити чи насушити у себе в гаражі 1 тонну продукції, за словами експерта, – взагалі не цікаво для бізнесу.
«Нас часто питають, чому ми не переходимо до переробки, – пише Кричковський. – Ми дійсно прораховували кілька варіантів такого виробництва. Найдешевший з них, звичайно, це консервний завод, на виході якого буде стандартна банка консервованої продукції».
Читайте також: Консервний завод на Одещині модернізує виробництво під кукурудзу