Маса лози у традиційному виноградарстві вища, ніж в органічному та біодинамічному
Вчені оцінили виноград за низкою критерії, аби з’ясувати, як традиційна, органічна й біодинамічна технології впливають на ріст та інші фізіологічні процеси рослини.
Про інтенсивність росту судили, вимірюючи площу листкової поверхні. У традиційному виноградарстві вона сягала 4,26 кв. м/кущ, в органічному та біодинамічному – відповідно 3,45 та 2,95 кв. м/кущ.
Маса лози у традиційному виноградарстві була вища за органічну та біодинамічну відповідно на 14% і 17%.
Вміст хлорофілу у листі під час цвітіння лоз був майже ідентичним, однак пізніше, під час дозрівання врожаю, у варіантах органічного й біодинамічного виноградарства падав порівняно з традиційним вирощуванням.
Показники асиміляцій і транспірації у виноградних рослин, ведених за традиційною технологією, були вищими, ніж у органічних і біодинамічних.
Додати коментар