Марганець піднімає урожай винограду в Німеччині на 20-27%
У виноградарському районі Зале-Унструт (Німеччина) при підживленні виноградника 2-3-відсотковим розчином сульфату марганцю урожай зріс на 20-27%.
Про це йдеться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
Марганець відіграє активну роль у процесах фотосинтезу та дихання, знижує випаровування рослиною вологи. Критичними фазами для засвоєння марганцю рослинами винограду є період цвітіння і початок достигання ягід.
Для запобігання виникнення некрозу гребеня (фізіологічне порушення обміну речовин) на гронах винограду, рекомендовано обприскування кущів 1,5% розчином сульфату марганцю», – порадив Микола Артюх, завідувач лабораторії фізіології ННЦ «ІВіВ імені В.Є. Таїрова» НААН України.
Читайте також: Виноград потребує марганцю 100-150 г/га