«Кучерява фермерка» почала випускати авторські соуси

Фермерське господарство «Кучерява фермерка» (Вінницька область), яке вирощує солодкий перець, за грантові кошти заснувало переробне підприємство.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Катерина Олійник, засновниця господарства.
«Люди можуть придбати свіжий перець лише протягом двох місяців, – зауважила вона. – Щоб вирішити цю проблему, ми почали займатися переробкою продукції».
Цех виробляє маринований гострий та солодкий перець за традиційним українським рецептом та цілу лінійку авторських соусів, в яких перець поєднується зі сливою, полуницею, калиною і навіть бузиною.
Фермерка закупила на грант основне переробне обладнання, втім значна частина роботи виконується вручну, будується власне виробниче приміщення замість орендованого.
«За п’ять років роботи ферми про неї дізнавалося все більше людей, і все більше вона обростає клієнтами, а ми розвиваємо особистий бренд, – написала пані Олійник. – Для мене особисто звичайне вирощування перцю перетворилося у цілу історію, до якої постійно хочеться доторкнутися, з чим хочеться пов’язати хоча б кілька хвилин щодня. А перець зі звичайного овочу став предметом, який хочеться взяти із собою у кишеню в подорож або покласти дитині, яка йде до школи. Це наш снековий перчик, який дуже солодкий, практично не має насіння, і його просто обожнюють діти».
Читайте також: Вінницька фермерка вирощує для себе насіння незвичайних сортів перцю