Крафтовий виробник освоїв понад 50 видів овочевих консервів
На VII міжнародній конференціі «Органічна переробка та торгівля 2020», що відбулася онлайн, компанія «Стодола» з міста Первомайськ Миколаївської області представила овочеві закуски, соуси та смузі – всього понад 50 товарних позицій.
Про це повідомляє кореспондент AgroTimes.
Для своєї продукції «Стодола» обрала вирощування базових овочів, серед яких перше місце займають томати. Томатне пюре, як і пюре з інших овочів – основа, яка дозволяє робити смузі, ікру, соуси, а також готові супи. У напоях на основі овочево-фруктового пюре використовуються як звичайні складники на кшталт гарбуза, так і незвичні – броколі, шпинат, кольрабі. Цього року «Стодола» виводить на ринок понад 50 товарних позицій. У планах – джеми й органічне дитяче харчування.
«Вирощуванням органічних овочів і їхньою консервацією займаємося чотири роки, – розповів Ян Островський, засновник і директор компанії «Стодола». – Основна задача, яку ставимо перед собою – якість і смак: хай мало, проте круто. Тому не прагнемо будь-що-будь великих обсягів. Розробляємо рецепт, виробляємо продукт, вивчаємо, чи цікавий він споживачеві. Якщо з’явилась впевненість, що ринок його прийняв, закуповуємо додаткове обладнання й збільшуємо обсяги – масштабуємося».
Читайте також: На Херсонщині реконструюють переробний завод плодоовочевої продукції