Компанія мінімізувала освітленість у теплиці для економії електроенергії

У закритому грунті з системою повної досвітки електроенергія складає до 60% собівартості кінцевого продукту. Мінімальна витрата електрики на одиницю продукції дає вагому конкурентну перевагу.
Такі дані озвучив у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» Володимир Новий, співвласник компанії Green Wave (Львівська область), яка вирощує овочі у вертикальній фермі.
«Перш, ніж створити наш вертикальний комплекс, ми вивчали досвід та передові ідеї цього напрямку і розробили своє бачення», – зазначив він.
Головна формула проекту – мінімальна витрата електроенергії на виготовлення однієї одиниці продукту, неважливо, чи це вертикальна ферма або інший спосіб вирощування.
«Якщо дотримуватись саме такого підходу, ми отримуємо перевагу на ринку, – продовжив Володимир Новий. – Ми зрозуміли, що на різних етапах росту рослина потребує різної кількості енергії і навіть різної її якості щодо спектру, і досягли такого розміщення рослин на кінцевому етапі вирощування, яке дозволяє досягти мінімального витрачання енергії на досвітку».
Читайте також: В Україні з’являться преміальні помідори з вертикальної ферми