Класична технологія вирощування фундука придатна для України
Сорти фундука групи «Тонда» найбільше підходять для переробки, мають округлу форму та високі смакові якості.
Про це в статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Еліо Рессіа, фахівець консалтингової компанії Corylus Est (Італія)
Ці сорти використовує класична технологія вирощування фундука, тому що вони мають високу адаптивну здатність до різних агрокліматичних умов, зокрема й українських.
«Оскільки Італія є великим гравцем з переробки горіха фундука у нас сформовано чітке розуміння які сорти, якої форми, з якими смаковими показниками підходять для переробки, – пише Рессіа. – Для цього використовується технологія вирощування, яка має забезпечити промисловість відповідною продукцією».
Ця технологія передбачає вирощування фундука відповідно до класичних інтенсивних практик, що використовують італійські садівники як в Італії, так і в інших європейських країнах, а також Чилі.
Читайте також: Італійський фахівець розповів про нюанси ґрунтів під фундук