Овочі-Ягоди-Сад

Кавунове вино стало родзинкою японського містечка

Кавунове вино стало родзинкою японського містечка

Туристична асоціація містечка Аоморі на півночі Японії доручила Sun Mamoru Winery Inc. виробляти вино з місцевих кавунів з квітня 2021 року.  Ініціатива спрямована на популяризацію місцевої кухні, щоб залучити більше туристів у цей район.

Про це повідомляє Asahi.

Кавунове вино, що характеризується освіжаючою солодкістю, підходить як аперитив або як десертний напій. 

У господарському році, який розпочався у квітні 2020 року, у місті було зібрано 1728 тонн кавунів, що становить близько 20 відсотків усіх кавунів, зібраних у префектурі. 

Для виготовлення вина використовується сорт кавуна Бенімакура. 

За словами виноробів, спочатку вони збиралися виробляти вино тільки з кавунів. Але воно мало трав’янистий присмак, характерний для гарбузової рослини, коли його ферментували. Потім виноробня змішала біле вино, виготовлене з винограду Стеубен з регіону Цугару, щоб отримати рожеве вино з солодким смаком кавуна.

«Зберігає міцний аромат і смак кавуна. Воно не надто солодке і легко п’ється», – сказав мер Мамору Хірата після дегустації вина під час прес-конференції, що відбулася 1 листопада.

Пляшка об’ємом 720 мілілітрів продається за 2000 ієн (14,60 доларів).

Читайте також: Українське вино продають у Японії