Овочі-Ягоди-Сад

Капуста збереглася в ідеальному стані без охолодження три місяці

Капуста збереглася в ідеальному стані без охолодження три місяці

Будь-які види капусти, а також буряка і моркви, які збираються при температурі вище +12°C, не підходять для довготривалого зберігання без втрат показників якості.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.

«Якщо капусту зберігати без холодильного обладнання, а це можливо протягом 3-4 місяці, треба враховувати певні нюанси, – зауважив він. – Такий спосіб має обмеження по температурі збирання, та й взагалі чим вона нижча, тим краще».

За словами експерта, зберігання капусти без охолодження цілком можливе, додає експерт, наводячи досвід одного з господарств у Ізмаїльському районі Одеської області.

«Капуста, зібрана 1 грудня 2022 року (південь може собі дозволити такий термін збирання), зберігалася без охолодження три місяці і весь цей час залишилася в ідеальному стані, – розповів Павло Булгаков. – На сотню капустин траплялася максимум одна хвора і то тільки через допущене механічне пошкодження. Хоча зауважу, що у цей процес було закладено багато ручної роботи».

Читайте також: Цього сезону фермери зароблять навіть на підмерзлій капусті