Овочі-Ягоди-Сад

Капуста чутливо реагує на нестачу мікроелементів

Нестача мікроелементів у ґрунті не призводить до загибелі рослин, але є причиною порушення обміну речовин, спричиняє ознаки голодування.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Капуста чутливо реагує на нестачу таких мікроелементів, як бор, манган і молібден, має середню чутливість до вмісту міді й низьку — до заліза та цинку.

Мідь захищає від руйнування хлорофіл, вона поліпшує поглинання азоту й фосфору майже вдвічі.

Бор і манган (марганець) активують процес фотосинтезу після дії низьких температур.

Кобальт, мідь, цинк, манган, молібден підвищують посухостійкість рослин, сприяють синтезу білка, підвищують уміст аскорбінової кислоти, проліну, амідів, нуклеїнових кислот.

Бор, цинк і манган підвищують стійкість рослин до різких коливань температур.

Кожен із мікроелементів відіграє незамінну роль у протіканні фізіологічних процесів у рослині, тож дефіцит одного елемента не може компенсувати надлишок іншого. Рослини, забезпечені мікроелементами, на 10–30% краще засвоюють основні добрива й відмінно розвиваються.

Для покриття дефіциту в рослин мікроелементів слід вносити мікродобрива.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!