Іспанські виробники перцю можуть відмовитися від органічного виробництва
Іспанські овочівники відзначають, що через спеку розмір овочевого перцю цього сезону трохи менший за звичайний. Невелика різниця між продукцію органічного та конвенційного виробництва підштовхує до відмови від «органіки».
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Ми займаємося органічним виробництвом вже 8 років, але за останні 3-4 роки ціни досить сильно впали і, по суті, дуже схожі на ціни на звичайні продукти, які зросли за цей період. Це змушує нас серйозно задуматися, чи варто робити ставку на органіку, тому що витрати на 40-50% вищі, ніж при традиційному виробництві, продуктивність нижча, зі шкідниками складніше боротися, а різниця в ціні з неорганічною продукцією мінімальна», — пояснив фермер Мігель Моліна.
Він скаржиться, що сертифікат органічного виробництва вартував багато зусиль, проте, мабуть, доведеться від нього відмовитися, тому що це просто недостатньо прибутково.
Читайте також: Новий сорт перцю вивели для відкритого ґрунту та нетхаусів