Іспанські садівники бачать перспективу в японській сливі
Японська слива дає округлі плоди різного забарвлення і може мати кращу рентабельність, ніж традиційні сорти, вважають вчені з науково-дослідного і технологічного центру Арагону (CITA).
Про це повідомляє FreshPlaza.
Досліджується можливість вирощування нового виду сливи у регіонах Вальдеялон, Сарагоса, Баджо Арагон-Каспе та Баджо Сінке.
«За допомогою цього проекту ми маємо намір знайти альтернативу сортам фруктів, які є широко поширеними, але дуже нерентабельні в Арагоні та застаріли. Однією з можливостей є японська слива, яка дає набагато м’ясистіші, округлі плоди різного забарвлення. Крім того, ми могли б продовжити термін збирання плодів, тим самим збільшивши прибутковість», — сказав дослідник відділу садівництва CITA Хав’єр Родріго.
Дослідження визначить, чи можуть сорти японської сливи успішно адаптуватися до умов Арагону, вивчаючи такі аспекти, як сортова структура та холодостійкість, сумісність або несумісність, фенологічні характеристики та потреби запилення.
Дослідження триватимуть до 2022 року. На них виділено фінансування 120 тис. євро.
Додати коментар