Овочі-Ягоди-Сад

Інспекційний стіл зменшує втрати картоплі у сховищі втричі

Інспекційний стіл зменшує втрати картоплі у сховищі втричі


Використання інспекційного столу при сортуванні картоплі у комплексі з конвеєр для видалення відходів зменшить втрати під час зберігання до 2% для насіннєвого матеріалу та до 3% для товарної картоплі.

Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише Сергій Лазар, т.в.о. директора приватного багатопрофільного підприємства «Вимал».

«Конвеєр забирає неякісну картоплю при сортуванні та відводить всі відходи від самого столу, – пояснює він. – Команда працює в чистоті та без зайвих перешкод в роботі».

Якщо цей компонент виключити з виробничого ланцюга, втрати насіннєвого матеріалу та товарної картоплі під час зберігання складуть 7% та 10% відповідно. 

«Якщо фермер використовує видалення відходів, він ефективніше та швидше завершує сортування, раніше виходить на продаж і отримує вищу ціну, – резюмує Лазар. – Крім того, завдяки точному сортуванню вихід його товарної картоплі більший – 60% проти 50% без конвеєра». 

Читайте також: Бункер на обробці картоплі удвічі скорочує ресурси і час