Інспекційний стіл зменшує втрати картоплі у сховищі втричі

Використання інспекційного столу при сортуванні картоплі у комплексі з конвеєр для видалення відходів зменшить втрати під час зберігання до 2% для насіннєвого матеріалу та до 3% для товарної картоплі.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише Сергій Лазар, т.в.о. директора приватного багатопрофільного підприємства «Вимал».
«Конвеєр забирає неякісну картоплю при сортуванні та відводить всі відходи від самого столу, – пояснює він. – Команда працює в чистоті та без зайвих перешкод в роботі».
Якщо цей компонент виключити з виробничого ланцюга, втрати насіннєвого матеріалу та товарної картоплі під час зберігання складуть 7% та 10% відповідно.
«Якщо фермер використовує видалення відходів, він ефективніше та швидше завершує сортування, раніше виходить на продаж і отримує вищу ціну, – резюмує Лазар. – Крім того, завдяки точному сортуванню вихід його товарної картоплі більший – 60% проти 50% без конвеєра».
Читайте також: Бункер на обробці картоплі удвічі скорочує ресурси і час