Інновації – найбільш перспективний шлях адаптації до змін клімату, – науковиця
Зміни технології вирощування культур як підхід для адаптації галузей до зміни клімату є дуже перспективним порівняно з двома іншими підходами – змінами у розміщення цих галузей та змінами видового і сортового складу культур.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» написала Галина Ляшенко, докторка географічних наук, науковиця ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова».
«Цей підхід стосується розробки нових технологій вирощування культур, – уточнила вона. – На наш погляд, цей підхід дуже перспективний і пов’язаний не тільки з заходами по догляду за культурами впродовж їх вегетації й зимового спокою, а й створенні більш сприятливих умов середовища в середині насаджень».
Усі три підходи повинні базуватися на врахуванні вимог культур до світла, тепла і вологи та стійкості до таких лімітуючих факторів як морозонебезпечність, заморозконебезпечність, посушливість.
Читайте також: Виробництво овочів, фруктів, горіхів та бобових страждає від нестачі запилювачів