Індекс українського борщу у травні збільшився за рахунок овочів
У травні 2016 року вартість каструлі українського борщу об’ємом 3,5−4 літра, за розрахунками Економічного дискусійного клубу, становила: з м’ясом ‒ 75,9 грн., без м’яса − 23,89 грн.
Порівняно з квітнем цього року, борщ із м’ясом подорожчав на 1,4%, борщ без м’яса − на 5,6%. Підвищення ціни відбулося за рахунок зростання вартості всіх інгредієнтів борщу, за винятком м’яса.
Найбільший внесок у подорожчання борщу у травні зробили буряки столові, картопля та морква, які зросли в ціні впродовж місяця на 10-20%.
З початку поточного року вартість борщу для українців підвищилася: з м’ясом – на 2,7%, без м’яса – на 9,7%.
У порівнянні з травнем 2015 року борщ подорожчав: з м’ясом – на 4,8%, без м’яса – на 7,1%.
Додати коментар