Харківський фермер розповів про досвід вирощування столового буряка
ТОВ «С-Альфа Грин» (Харківська область) у своєму овочевому господарстві висіває столовий буряк гібридів Боро та Зеппо за сучасними технологіями.
Про свій досвід з вирощування буряка та інших овочів борщової групи журналу «Садівництво по-українськи» розповів Вадим Скидан, директор господарства «С-Альфа Грин», кандидат сільськогосподарських наук.
«Технологія вирощування ідентична тій, що використовується на цукрових буряках, – пише він. – Відрізняється лише більш високою нормою висіву – 600 тис. штук на гектар для отримання товарної продукції. Обробіток грунту та сівба буряка схожі на ті, що виконуються і для інших овочів борщового набору».
Агрономи господарства проводять під столовий буряк дискування, оранку на 30-32 см, ранньовесняне боронування та передпосівну культивацію. Сіють у першій декаді травня (або раніше, якщо необхідно отримати більш ранню продукцію) на глибину 2-3 см.
Компанія «С-Альфа Грин» має багаторічний досвід вирощування овочів у відкритому грунті, спираючись на сучасні технології – вирощує по кілька гібридів цибулі, моркви, столового буряка, білокачанної капусти, а також часник.
Читайте також: Україна нарощує експорт овочів