Овочі-Ягоди-Сад

Гібрид абрикоси, сливи та персика ідеально переносить заморозки та посуху

Шарафуга – суміш абрикоси, персика та сливи, що взяла від своїх «прабатьків» кращі якості, поєднує  незвичайний смак та аромат, і головне – відрізняється особливою стійкістю до морозів і посухи.

Про це повідомляє Agri-gator.

Гібрид з подібними характеристиками ідеально підходить для вирощування в нестабільних погодних умовах, і є оптимальним вибором для тих садівників, хто проживає в місцях, де клімат не дозволяє вирощувати абрикосу або персик.

«Це воістину дивовижний фрукт! Коли плоди тільки починають дозрівати, вони схожі на сливу, коли фрукт входить в пік стиглості – смак змінюється, і нагадує абрикос. Шарафугу можна назвати фруктом «2-в-1», можна не чекати його повного достигання, і насолоджуватися смаком весь період його дозрівання», –  розповів фермер з Одещини Дмитро Євдокимов.

У селі Шевченкове, Кілійського району, в садах інтенсивного типу, фермер з родиною займається розведенням фруктових та ягідних культур. Крім звичних яблук, слив і груш, Дмитро також експериментує з гібридними рослинами.

За словами Євдокимова, дерево шарафуга схоже на сливу. Його плоди мають таке ж  багряно-фіолетове забарвлення. Від абрикоса  гібрид взяв розміри і форму. Кісточка шарафуги має схожий з персиком характерний малюнок. М’якоть відділяється досить легко.

«Гібрид був виведений американським біологом Флойдом Зайгером. Цей трудівник-селекціонер вивів досить багато гібридів фруктових дерев. Він схрещував абрикос, сливу і персик на основі теорії, що всі представники кісточкових можуть запилювати один одного. Селекціонер не намагався йти проти природи, він просто змінював її і отримав нові види»- розповів Дмитро Євдокимов.

За словами фермера, плоди шарафуги  виходять достатньо великими, в діаметрі до 7-8 см. Мають форму схожу з абрикосами, трохи більш овальну. Аромат абрикосів дуже легкий, а в роті залишається персиковий післясмак.

«Шарафуга зростає невеликого розміру, має такі ж як у сливи шипи і листя. У висоту дерево росте не більше 4-5 м, як абрикос. Крона виходить розлогою, не надто загущеною. Щорічний приріст пагонів досягає 60-70 см. Листя за формою нагадує сливове, але трохи кучерявіше як у персикового дерева»- зазначає фермер.

Читайте також: На Волині збирають урожай раннього персика