Фундукове господарство на Київщині буде розширюватися

Фермерське господарство «Натс Ен Гарден», що в селі Саливонки на Київщині планує розширювати свій 25-гектарний сад фундука та спаржі, представити продукцію в торговельних мережах та експортувати горіхи.
Про це повідомляється сайті спецпроєкту She Made медіапратформи Marie Claire Business Україна.
«З цього року – так, я бачу і потребу, і можливість розширення, – розповіла керівниця фермермерського господарства Ніна Смирнова. – Ми на господарстві відпрацювали дуже багато технологій і підходів. Тобто бачення, як вирощувати, у нас вже є, і я стала думати про розширення площі під насадження. І навіть думаю, що буду робити це окремим інвестиційним проєктом разом з партнерами, оскільки бізнес, як фундук, — довготривалий, з великим терміном окупності. Але саме тому він є дуже привабливим для інвесторів».
Фермерка додала, що хоче розширювати команду, оскільки потужності виробництва збільшуються, і співробітники, співробітниці будуть потрібні на постійній основі.
Ніна Смирнова зазначила, що також бажано, щоб горіхи та спаржа «Натс Ен Гарден» були представлені у великих мережах як органічна продукція, щоб доступ до цієї продукції був значно простішим для кінцевого споживача. А через кілька років – об’єднуватися з іншими українськими виробниками для стабільного експорту в країни Північної Європи.
Читайте також: Продуктивність збору фундука у «Галс Агро» зросте у 5 разів