Фермери заклали гарбузи на зберігання
На початку жовтня на Херсонщині впали ціни на гарбуз, тому чимало господарств почали закладати свій урожай на зберігання, розповів спеціаліст зі зберігання плодоовочевої продукції Павло Булгаков.
Про це повідомляє Аgroday.
«Сказати, скільки точно зараз знаходиться у сховищах гарбузів важко, орієнтовно 7-8 тисяч тонн», – зазначив експерт.
На його думку, не всі фермери зберігають цю продукцію правильно.
«Найбільш поширена помилка при закладенні баштанних у сховищах – це їх закладка без соломи. У цьому випадку ми маємо багато механічних пошкоджень. Наступна помилка, це коли збирають гарбузи не у необхідній технологічній спілості: їх збирають раніше, або після того як вдарили перші заморозки і на плодах з’явилися водянисті плями. Слід зазначити, що баштанні реагують навіть на некритичні перепади температур, вони отримують стрес і при +1,5⁰С. Гарбуз, який йде на довготривале зберігання у зрізаному вигляді, не повинен «відчувати» температуру меншу за +6⁰С», – розповів Павло Булгаков.
Читайте також: Площі під гарбузами щороку збільшуються