Фермери переробляють яблука на сік, а сливи – на ткемалі
Для розширення асортименту фермерського магазину господарства «Валентина», що у Святошинському районі на Київщині випускають яблучні та овочеві соки, купажі, джеми та соуси.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла співвласниця підприємства Віталіна Семерог.
Вона перерахувала, що окрім яблучного соку із власної сировини, у «Валентині» також виробляють грушевий і томатний. А також роблять купажі на основі яблучного: з полуницею, вишнею, грушею, бузиною, аронією, абрикосою, морквою, лимоном та малиною.
Соуси фермери виготовляють на аутсорсі у Княжичах.
«Ткемалі робили з власної сливи. Але це не основна продукція, тільки для підтримки асортименту магазину», – пояснила Віталіна Семерог.
Окрім фасування у bag in box різної місткості, влітку свою продукцію розливають у скляні пляшки.
Читайте також: 70% фермерського соку має брендовану упаковку