Овочі-Ягоди-Сад

Фермери не помічають морквяну муху, яка псує товарність овоча

Фермери не помічають морквяну муху, яка псує товарність овоча

Деякі українські фермери можуть не помічати на своїх плантаціях морквяну муху, або лояльні до того, що муха псує товарність моркви.

Таким спостереженням поділився у своїй статті в журналі «Плантатор» Ігор Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування.

«Звісно, підхід до контролю посівів завжди має бути індивідуальним, але у тій чи іншій мірі починаючи з «фази олівця» важливо двічі, а то й навіть тричі застосовувати інсектицид проти цього шкідника, аби не ставити під загрозу товарність продукції, особливо, якщо ви плануєте продавати урожай до мереж супермаркетів», – написав він.

Так само і від хвороб треба захистити моркву чотири, а той п’ять разів за сезон, особливо ту, яка передбачається для тривалого зберігання, додав експерт.

Читайте також: Фермер поділився технологією захисту моркви