Фермерське господарство відбракувало 10% цибулі після сховища

З 5 тис.тонн цибулі торішнього врожаю фермерське господарство «Скорук М. А.», що на Дніпропетровщині, відбракувало приблизно 500 тонн, або 10% від усього обсягу, що є дуже гарним результатом.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів Віталій Морозов, головний агроном господарства.
«Причому ми відкрили холодильник в середині січня, почавши продавати і торгували до кінця квітня», – уточнив він.
Господарство збирає цибулю комбайном, але залучає до цього ще велику кількість робочих рук, які добирають те, що не зібрала машина, а це 5-7%. Додаткові люди використовуються на завантаженні і фасуванні, навіть при наявності механізації.
«В поле продукція може полежати за гарної погоди день-два, щоб підсохли корінці і лушпиння, – розповів Морозов. – Рефрижератори, які перевозять цибулю, забезпечені кантовочними м’якими подушками, щоб товар не бився. Так само і при відправленні в холодильник прийомні бункери мають м’яке завантаження. Коли йде приймання, перед тим, як транспортер відправить продукцію у вентиляційну шахту висотою 4-5 м для сушіння, люди все одно переглядають кожну цибулину, щоб вона не була гнилою і м’якою».
Читайте також: Світовий ринок цибулі: дефіцити, спека і злет цін