Фермерка порадила починати вирощування суниці з площі до 0,5 га

Ірина Барзо, фермерка з Київщини, вважає оптимальним для початківців старт у ягідному бізнесі з 0,3–0,5 га суниці. За її словами, це допоможе набратися досвіду та уникнути ризику мільйонних втрат у разі помилок, які можуть виникнути при вирощуванні на великих площах.
Про це повідомляє «Ягідник»
«Це дозволяє зрозуміти специфіку вирощування і мінімізувати потенційні втрати», – пояснила вона.
Фермерка також радить спочатку визначитися з каналами збуту: «Якщо це внутрішній ринок – це одне. Якщо це торговельні мережі – це інше. Якщо це експорт – це зовсім інше. Від цього й потрібно відштовхуватися».
Наразі її господарство обробляє 4 га, з яких 3 га – це суниця, решта – інші культури. Через війну підприємство диверсифікує виробництво овочами.
«Ранньою весною за триста метрів від нашого поля впав «шахед», – розповіла Барзо, наголосивши на небезпеках, з якими зіштовхуються фермери в регіоні.
Читайте також: Українські ягоди оцінили в Нідерландах: є попит на малину та суницю