Фермер знайшов для себе найстабільнішу овочеву культуру
Фермерське господарство «Агропоступ» (Рівненська область) вирощує столовий буряк більше 15 років, і на сьогодні зупинилося лише на одному гібриді – Зепо. Буряк добре росте, зберігається і продається.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Вадим Савюк, власник фермерського господарства.
«Він універсально підходить як до ранніх термінів посіву, так і тримати у полі до листопада, вторинний ріст у нього не такий сильний, і з грунту він вибирається також добре», – пояснив фермер.
Пан Савюк називає буряк найбільш стабільною культурою: за 15 років його вирощування не було жодного сезону, щоб він не вдався господарству.
«У нього велика насінина, він добре сходить, добре росте, – розповів аграрій. – Навіть на мінімальному фунгіцидному захисті він у нас лежить до березня-квітня і ми практично завжди його повністю продаємо».
Читайте також: Grimme випустив нове покоління сівалок точного висіву