Фермер з Дніпропетровщини щорічно збільшує свої овочесховища мінімум на 1 тис. тонн

Фермерське господарство «Скорук М. А.» (Дніпропетровська область) щорічно будує додаткові потужності зберігання овочів як мінімум на 1 тис. тонн. Зараз тут наявні близько 11 тис. тонн.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповідає Віталій Морозов, головний агроном плодоовочевого напрямку господарства. Зокрема, розширення сховищ необхідне під зростаючі обсяги ріпчастої цибулі.
«Минулоріч ми навіть брали додаткові камери в оренду у господарства, яке їх просто не змогло заповнити, – каже він. – Вони гналися за нами і теж сіяли цибулю, але реалізувати не змогли. Нам же ж завжди є куди її збути. Так, цибулі зараз на ринку надлишок. Просто тому що ті, хто її все сіє й сіє, думають, що цибулю можна зберігати, але далеко не всі це можуть».
Зараз фермерське господарство будує ще один великий холодильник на 5 тис. тонн.
«Ми використовуємо овочесховища в основному для пізньої капусти, цибулі, моркви і буряка, – додає Морозов. – Правда, останні дві культури в минулому році не закладали у камери – продали, оскільки одразу після збирання була хороша ціна».
Раніше ми писали, що фермерське господарство «Скорук М. А.» збільшило посівну площу ріпчастої цибулі на 40 га.