Фермер пояснив чому буває гірка морква
Морква може бути гіркою через неякісне насіння або надлишок селітри та нестача сульфату калію, пояснив фермер Олег Бліжніков з Нової Каховки, який щороку вирощує 5-10 га цієї культури.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
За словами фермера, може бути дві причини гірких коренеплодів: або фермер купив неякісне насіння чи насіння кормової моркви, або дав у живлення мало сульфату калію та забагато селітри.
Олег Бліжніков частину добрив (комплекс N90P120K90) вносить під оранку, решту — методом фертигації.
«На стадії 3-х листків починаємо через краплю вносити азот (N20); через 1,5 місяця після появи сходів – фосфор і калій P30K20, – сказав він. – Крім того, даємо бор, гумати, комплексні добрива з мікроелементами. Кількість підживлень залежить від погодних умов, температури, стану рослин. Але в середньому робимо підживлення через краплю кожні 3–5 днів. З добрив використовуємо селітру, сульфат калію, сульфат магнію, нітрат кальцію».
Читайте також: У вирощуванні моркви суперважливо підготувати ґрунт