Овочі-Ягоди-Сад

Експерт розповів, на яких етапах пекінка зазнає найбільших втрат

Експерт розповів, на яких етапах пекінка зазнає найбільших втрат

Основні втрати на пекінській капусті відбуваються при переході від одного стану в інший – наприклад, з контейнера до запакованої продукції. І далеко не завжди цьому сприяють хвороби, які можуть бути на листках.

Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» написав Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.

«Якість знижує, наприклад, надмірна вологість у камері, і капуста починає підв’ядати – такі листки треба обов’язково видаляти, – написав експерт. – Власне, і хвороби починають розвиватися набагато швидше, коли у вас продукція втрачає тургор».

Раніше ми також писали, що пекінську капусту не слід відправляти у сховище із залишками грунту на кочеризі та покривних листках – це дає перші осередки хвороби у процесі зберігання.