Овочі-Ягоди-Сад

Експерт назвав переваги виробництва ягід у теплиці

Експерт назвав переваги виробництва ягід у теплиці

Використання системи table top дозволяє зменшити витрати на збір ягід до 40% порівняно з традиційним вирощуванням у грунті.
Про це йдеться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».

Збирання ягід в закритому ґрунті, завдяки його високій урожайності та доступності продукції, вирощеної на столах, сприяє більш продуктивній праці збирачів та зниженню витрат на цей процес, відбувається скорочення часу збирання.

«Якість і період післязбирального зберігання ягід, вирощених у закритому ґрунті, збільшується, – розповів Юрій Бондарєв, проєкт-менеджер, незалежний консультант із ягідництва. – При цьому середній розмір плодів більший, а кількість ягід другого сорту істотно менша. Ягода при цьому більш щільна, що є результатом збалансованого живлення і благотворного впливу штучного мікроклімату. Плоди менше уражуються хворобами зберігання, наприклад сірою гниллю».

Вирощування ягід у захищеному ґрунті потребує значних інвестицій, резюмує експерт, але дає стабільний результат і високий урожай якісної продукції в позасезонний час.

Читайте також: Теплиця дозволяє краще заробляти і фермеру, і робітникам