Добра обробка ґрунту та живлення роблять капусту стійкішою до хвороб
Фермери-овочівники Андрій та Сергій Павлюки із волинського міста Рожище вирощують білоголову капусту на 2 га, отримують урожай 40–50 т/га. Вони вважають, що гарна обробка ґрунту та живлення робить рослини стійкими до збудників хвороб.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Щодо хвороб, то якщо гарно виробити поле перед посадкою капусти і добре її підживити, рослини будуть міцними і стійкими до збудників, – розповіли фермери. – Утім, буває й таке, що насіння вже заражене грибними хворобами».
З капустяною мухою борються біопрепаратами і хімічними ЗЗР.
«Минулого року почергово обробляли, щоб врятувати врожай, і нам це вдалося. Бо кілька сезонів поспіль перед тим було щось страшне. Рослини атакувала капустяна муха і капустяна міль у великій кількості», – поділилися брати Павлюки.
Читайте також: Розсаду пізньої капусти вирощують під агроволокном