Для виробництва сидру оптимально використовувати купаж сортів яблук
Для виробництва високоякісного яблучного сидру варто використовувати купажі сортів. Оптимальною є суміш, у якій 40% – солодкі сорти, по 20% – кислих і гірких сортів, радять фахівці Дослідної станції помології ім. Л. П.Симиренка Інституту садівництва НААН.
Плоди гірких сортів – це передусім урожай різноманітних дрібноплідних форм яблуні (креби, декоративні форми). Порівняно з десертними сортами плоди кребів містять набагато більше таніну.
З-поміж традиційних десертних сортів для виробництва сидру придатні Антонівка звичайна, Антонівка кам’яничка, Аскольда, Боровинка, Грушовка Московська, Донешта, Едера, Присцилла, Ренет Баумана, Спартан, Теремок, Уманське зимове, Флоріна, Штрейфлінг.
Додати коментар