Овочі-Ягоди-Сад

Для виробництва сидру оптимально використовувати купаж сортів яблук

Для виробництва сидру оптимально використовувати купаж сортів яблук

Для виробництва високоякісного яблучного сидру варто використовувати купажі сортів. Оптимальною є суміш, у якій 40% – солодкі сорти, по 20% – кислих і гірких сортів, радять фахівці Дослідної станції помології ім. Л. П.Симиренка Інституту садівництва НААН.

Плоди гірких сортів – це передусім урожай різноманітних дрібноплідних форм яблуні (креби, декоративні форми). Порівняно з десертними сортами плоди кребів містять набагато більше таніну.

З-поміж традиційних десертних сортів для виробництва сидру придатні Антонівка звичайна, Антонівка кам’яничка, Аскольда, Боровинка, Грушовка Московська, Донешта, Едера, Присцилла, Ренет Баумана, Спартан, Теремок, Уманське зимове, Флоріна, Штрейфлінг.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!